Loading... Please wait...

R4 3DS Affiliate Program

The R4 3DS Newsletter


r4 3ds world wide shipping

we-ship-worldwide.gif

R4 3DS Dual Core

  • R4 3DS Card DUAL CORE
  • R4 3DS Dual Core 2015 Version
  • Image 3
RRP:
$29.95
Your Price:
$19.95 (You save $10.00)
SKU:
r43ds-dualcore
Weight:
0.50 LBS
Bookmark and Share


Product Description

The time has come.  We promised and made headline news, and now it's finally here.  The new R4 3DS Dual Core Card is one of our most advanced cards ever created for the Nintendo DS, DSi, and 3DS systems.  It bring with it a double processor chip allowing even faster firmware updates and better compatibility with all games, applications and media player functions.  The R4 3DS card has long been the favourite flash card for all Nintendo DS, DSi and now 3DS owners.  Enabling you to bring a slew of features and functions to the very best hand held console of all time.  Whether you want to turn your Nintendo DS, DSi or 3DS in to a fully functioning multi media player, or want to get your hands on some of the most amazing homebrew and indie game and applications, the R4 3DS Dual Core can do it all… and more... 

July 13, 2015:  New Nintendo 3DS / 3DS XL and 3DS v9.9.0-26 Compatible Update and the Nintendo DSi / DSi XL 1.45 Update too!  And don't forget, all updates to the firmware kernel are always 100% free!

If you're an old school game junkie like we are, then this is the card for you!  With emulators for all of the biggest classic gaming systems and computers, you'll be able to relive the gaming days of yesterday by playing some of your favourite classic games right on your Nintendo 3DS system.  With emulators for the NES, Super NES, Genesis, Mega Drive and dozens of other old classic systems, you'll never run out of games to play.

Imagine playing your Nintendo 3DS game, and then deciding that you wanted to catch up on that book you've been reading.  With the R4 3DS Dual Core, you can.  It has several amazing ebook readers, both free to download and use, that will turn your Nintendo 3DS in to a full ebook reader.  If digital comics are more you thing, then this card has you covered too… You can read all of the latest digital comics and digital versions of your magazines right on your 3DS.

Are you a music buff and just can't live without your tunes?  The R4 will help you take care of that too.  With several media players, including the very popular MoonShell, you'll be able to take your music with you on the go, and enjoy it all on your Nintendo 3DS or DSi, DS lite.  It's like have the best of everything, all in one small little card.

And it won't break the bank.  A simple MP3 player cartridge from other companies has sold for as much as $39.95.  For close to half the price of that card, which only has one function, you'll be able to open up a whole new world of gaming and entertainment.

R4 3DS Dual Core Features:

  • Built in dual processor for a dual game engine enabling you to have the highest compatibility ever!
  • the R4 3DS Dual core makes smart use of the two processors.  The first processor enables you to load the games and applications you want and the second processor acts as an assistant with the firmware and enhanced compatibility.
  • Play your favourite classic games with the dozens of emulators for classic game and computer systems available as a free download.
  • Real Time Game Guide
  • With the beautiful and small font so that could display more on the screen. Supports picture guide, then you won't lose your way in a deep maze
  • Fully featured and automatic upgraded cheat code function allowing you to download and use the latest and greatest cheat codes.
  • Fully compatible with the .dat cheat code format.  You can quickly and easily download entire libraries of cheat codes for any of the games you play.
  • Upgrading is a snap with the built in Wi-Fi Upgrade compatibility.  You'll always have the latest firmware kernels, and you won't even have to remove your micro SD card from the R4 3DS
  • Play NES, Super NES, Genesis, C64, Atari ST, Atari 2600, Turbo GrafX 16 and countless other classic games with the built in emulators.
  • Read Ebooks
  • Listen to Mp3 Music
  • Watch movies and videos
  • And So Much MORE!!!

 

The R4 3DS Is fully compatible with dozens of emulators for your classic gaming pleasure.  Check out the video below showing your Nintendo DS / DSi and Nintendo 3DS XL playing Atari 2600 games with the help of stellaDS - the Atari 2600 emulator for the Nintendo 3DS system.

 


Customers Who Viewed This Product Also Viewed

Find Similar Products by Category


Write your own product review

Product Reviews

Showing reviews 1-10 of 18 | Next

  1. Firmware download problem

    Posted by Unknown on 27th Jun 2015

    I've tried to download the "R4 3DS Dual Core 2015 Kernel" on the firmware page, but every time I do it says "failed download". :( Is there another link I can use to download the firmware to get my Dual Core card working? I would really like to use it soon! Thank you!

    ANSWER: Please try it again. We have tested it and the download link is working just fine!


  2. Does this work with the New 3DS (non-XL)? How playable are GBA games?

    Posted by Conrad on 10th Jun 2015

    Hi will this work with the New 3ds non xl with the latest firmware.

    How well does the GBA emulator work? and what is the compatibility list like? Major games all work?

    ANSWER: The GBA Emulation is fairly good, and virtually all games will work. You may just have to adjust some settings in the emulator.


  3. Will the 3DS XL Brick with this???

    Posted by Unknown on 18th May 2015

    Q: I bought myself a new 3DS XL and wondered if it will brick with this R4, as Nintendo made a patch for their 3DS devices wich bricked all of the 3DS that used unauthorized firmware on it. Can it happen with this or will it happen any time soon?

    A: ABSOLUTELY NOT! There is no way for the 3DS to be bricked with the R4 card at all


  4. Does it support 32G micro sd cards???

    Posted by Matti Väisänen on 2nd Apr 2015

    Does it support 32G micro sd cards???

    ANSWER: Yes, it does work and is 100% compatible with 32GB micro SD cards


  5. Good card with AMAZING Neo Geo Emulator!!!!!

    Posted by Dewayne D. H on 8th Mar 2015

    I bought this just to be able to play Neo Geo games on my 3DS.... One word.... AMAZING!!!

    NeoDS and R4 3DS = Portable Neo Geo system and it rocks!


  6. New NINTENDO 3DS And This Works!

    Posted by Thomas E on 8th Mar 2015

    I bought this for my NEW Nintendo 3DS XL console that I picked up on release day. And while I was a bit worried, the product description said it works just fine one the NEW Nintendo 3DS systems, so I took a gamble, and it paid off. I know some cards just won't work, but if you've got a NEW Nintendo 3DS XL - this card will work just fine and without issues!

    I'm running this on my NEW 3DS XL with version 9.5.0


  7. Neo-Geo

    Posted by PvtCaboose on 6th Mar 2015

    Is this one comparible with the Neo-Geo Emulator thanks

    ANSWER:
    WORKS 100% With NeoDS and Works GREAT!


  8. Emulators

    Posted by Joel on 5th Mar 2015

    Does this card support Nintendo DS emulators and allow you to play NDS games as well as all the other retro emulators? Because I haven't seen any mention of it playing NDS games. Maybe I'm not looking hard enough. =P But is there a full list of what emulators this card supports? Thanks!

    ANSWER: YES Joel. It works with all of the games and emulators. Full support for .nds files and there are close to 80 different emulators it works perfectly with.


  9. Game boy advanced

    Posted by Unknown on 2nd Mar 2015

    QUESTION: Does this support a game boy advanced emulator?

    ANSWER: Yes! It does support it. Please check http://www.r43ds.org/pages/3DS-Homebrew.html


  10. Question

    Posted by Unknown on 1st Mar 2015

    Does this come with a micro usb adapter and does this take any micro usb brand?

    ANSWER: It comes with a MicroSD USB Reader / Writer included FREE, and it works with virtually every brand of microSD card out there.


Showing reviews 1-10 of 18 | Next


Add to Wish List

Click the button below to add the R4 3DS Dual Core to your wish list.

Choose Currency

Choose Your Currency Below To Display Prices In Your Currency

United States USD
Australia AUD
European Union Euro
United Kingdom GBP

You Recently Viewed...

r4i-firmware.jpg